2014. 05. 05.

Amikor fény derül az igazságra - Tények a blogversenyekről

Drága olvasók/látogatók/feliratkozók! Van, amikor már annyira felháborodik az ember, hogy arra viszi a lelke, olyat csináljon, amit még nem próbált ki. Így kezdtem el én cikket írni a blogversenyekről, az egyszerű gondolkodásmódról, és arról, hogy lassan oda fajul a helyzet, hogy nem is dicsőség megnyerni egy ilyesféle "rendezvényt".


AKINEK NEM INGE NE VEGYE MAGÁRA!


Egy versennyel rengeteg munka jár!
Aki szervezett már ilyet, az tudja, hogy nem épp a legegyszerűbb dolog levezetni. Rengeteg foglalkozást igényel a tömérdek blog figyelmes elolvasása elejétől a végéig, a nyertesek kiválasztása - úgy, hogy akik eredményt érnek el, tényleg meg is érdemeljék azt - és nem utolsó sorban a nyeremények átadása - aminek nem három év múlva kéne megtörténnie, hanem minél előbb. Sokan nem gondolnak bele ebbe, mielőtt meghirdetik a versenyt - fontosnak tartom megemlíteni, hogy mostanában egyre több az ilyen, így végül az egész katasztrófába torkollik. Csúszik az eredményhirdetés/nyereményátadás, vagy esetleg meg sem történik. A jelentkezők tombolnak, és követelik ezt, mivel nem azért jelentkeztek/nyertek, hogy aztán ne kapjanak semmit. Emiatt érdemes előre tervezni, ha tudjuk, hogy nem lesz időnk elolvasni a blogokat, melyeket beneveztek, akkor inkább ne hirdessünk versenyt.

Amikor már csak az a fontos, hogy feliratkozókat nyerj..
Kikötések: Iratkozz fel a blogra, enélkül nem érvényes a jelentkezésed...blahblahblah. Na ez az, ami miatt hamar felmegy bennem a pumpa. Mégis mi a fészkes fenéért fontos ez? HM? Akit csak az eredmény érdekel, az úgyis feliratkozik magától - majd, ha vége a versenynek vissza is vonja, vagy minden nap nézegeti az adott oldalt, hogy van-e új fejlemény, aki pedig nem az vessen magára. Ő gondja, hogy esetleg nyeremény nélkül marad. Elkövetkezett az a pillanat, mikor a szerkesztőknek nem fontos, hogy a jelentkező szeresse, figyelemmel kísérje a munkásságát, csak "gyertek, gyertek, minél többen vagyunk annál menőbb a blogom"  az érdekli, hogy mennyivel lett több a feliratkozója a verseny miatt. Ebből aztán az következik, hogy mivel a drága blogocska elérte a versennyel, azt amit akart - több feliratkozója lett - nemtörődöm módon összecsapja a nyereményeket és kész is van, lezárva az egész, felejtsük el, majd legközelebb újra megcsinálom - ez még a jobbik eset, olyannal is volt szerencsém találkozni, aki ezután  cukin szépen törölte a versenybejegyzést és élte tovább a drágalátos életét, immár több olvasóval - mert ugye, aki lusta leiratkozni, az ottmaradt neki. "Jaj, de boldog vagyok, hogy feliratkoztatok a blogomra egy idióta verseny miatt, akkor is, ha igazából nem is néztek rá." Hé ember, nem az a fontos, hogy azok legyenek melletted, akiket érdekelnek a fejléceid, akik szeretnek nézelődni az általad kreált blogon? Nem nekem az a legfontosabb, hogy híres legyek és mindenki tudja a nevemet. HÁT OK.

Nem érzem magam igazán nyertesnek
- Fordul meg a legmeghatóbb jelenet kategóriában első helyezettként emlegetett személy fejlében. Mert ugye, aki nem hagyja ott a blogot, rögtön miután meglátta, hogy fel kell iratkoznia, s nem ment el ettől teljes mértékben a kedve, az jelentkezett. Megnyerte a versenyt, de még a nevét is rosszul írták fel(pontosan) az elnagyolt oklevélre. "Régen" még csak annak is örült az ember, ha első helyezett lett, és mindössze egy oklevelet kapott, de tudja, hogy azt jogosan. De most?! Őszintén, ki az, aki egy ilyen versenyen nyertesnek érezheti magát? Mert szerintem SENKI.

Ti mit gondoltok erről? Találkoztatok már hasonló esettel? Belőletek mit vált ki, mikor köteleznek a feliratkozásra egy blogversenyen? Mindenki véleményét nagyon szívesen fogadom. :)

5 megjegyzés:

  1. Drága Briana T.!
    Teljesen egyet értek veled, ezekkel kapcsolatban. Én sem értem, hogy miért kell kötelezővé tenni a feliratkozást. Sajnos én is találkoztam nem egy ilyen bloggal.
    Nagyon tetszik a blog! :)
    Ölel: Łittle Horan

    VálaszTörlés
  2. Drága Briana!

    Én teljes mértékben egyet értek veled, mivel amit leírtál az csak az igazság a mai bloggerekről, akiknek még tehetségük sincs, mégis szép/jót akarnak alkotni - beszélek én a kis ronda munkáimmal. Én is találkoztam már olyannal, hogy egy történetes blog elindított egy versenyt, és körülbelül 50 ember jelentkezett - kötelező volt a feliratkozás -, majd az illető egy hónap múlva közölte, hogy a verseny elmarad. Persze aztán csodálkozott, hogy majdnem mindenki leiratkozott. Az ilyenektől szinte hányingerem van. Ha ez még nem lenne elég, a végén jön az önsajnáltatás, hogy 'de miért iratkoztatok le?'. Ez mér szinte vicc.

    Xx, Delilah

    VálaszTörlés
  3. Drága Briana!

    Teljes mértékben igazad van! Sajnos már én is tapasztaltam a saját bőrömön az általad felsoroltakat ( a nevemet elírták, az én munkámat más nevében tüntették fel, nem kaptam semmit "jutalmul", rengeteget vártam az eredményhirdetésre és még sorolhatnám).
    Odáig jutottam, hogy már nem is fáradok versenyekre való jelentkezéssel, miért is tenném? Túl sok értelme nincs, ráadásul szinte mindenhol ugyanazokban a kategóriákban lehet indulni, ha kicsit kreatívabbak lennének és valami újjal, különlegessel rukkolnának elő talán még meg is gondolnám magam.

    Ölel, Riley

    VálaszTörlés
  4. Drága Briana T!

    Nagyon igaz, amiket leírtál, mondom ezt én, akinél szintén épp blogverseny van. De sokakkal ellentétben én nem az olvasók számát szerettem volna növelni, éppen ezért nem is kértem feliratkozást. És az eredményekkel is próbálok sietni. Írtad, hogy akinek nem inge, ne vegye magára, nem is tettem, mert én nem ilyen vagyok. De tudom jól, hogy mostanában már tényleg ez a cél. Én is neveztem néhány versenyre, és épp a minap amikor az egyiknél meg akartam nézni, hogy van-e már eredmény, azzal kellett szembesülnöm, hogy a blog törölve lett. Szerintem az a blogger megijedt attól, hogy ha esetleg lefújná a versenyt, akkor sokan kiakadnának, úgyhogy inkább megfutamodott. Neked erről mi a véleményed?
    Másrészről észrevettem, hogy olyanok tartanak blogversenyt, akiknek a története valami borzalmas. Persze tisztelet a kivételnek, mint mindig. Csak egyszerűen nem bírom felfogni, hogy mire jó ez? Attól nem lesz valaki jobb író, hogy 50-nel több a rendszeres olvasói száma. Ha pedg azt hiszi, akkor csak saját magát áltatja, és később annál nagyobat koppan. De ha nekik így jó, hát hajrá!

    xx. Timi

    VálaszTörlés
  5. Drága Briana T.!

    Úgy gondolom minden igaz amit leírtál. Jelenleg is volt egy ilyen blog ahol egyszerűen törölték a verseny bejegyzést, miközben én már nagyon várom az eredményt. Bár velem már ugyanez megtörtént fejlécversennyel kapcsolatban is.
    Ezek után próbálkoztam meg én is az első versennyel a blogomon ahol az elején - én hülye - kötelezővé tettem a feliratkozást. Utána jöttem rá, hogy bőven elég ha egy képet megoszt a versenyről a bloggerina. Semmi értelme ezzel összegyűjteni a felesleges feliratkozókat. Most, hogy már ideje a helyezetteket kiírnom tényleg rájöttem, hogy egy verseny nem kis munka...kezdve az oklevelek elkészítésétől a bejegyzés kiírásáig. Ha máskor csinálok versenyt már tudom, hogy mit nem szabad megtennem, sem az elején sem a végén. Ez a bejegyzés pedig több dologgal segített abban, hogy egy versenyt mégis milyen körülmények között lehet megrendezni. (gondolok itt például az időhiányra)
    Örülök, hogy megírtad ezt a bejegyzést.

    xxNaomiB.

    VálaszTörlés