2015. 03. 02.

Kritikák - LisBeth




Kinézet és első benyomás a blogról:

Fejléc: egyszerű, de nagyszerű. Ez a jól ismert szólás, nálad teljesen érvényesül. Nincs túlgondolva a fejléced, a főszereplőre fokuszál a kép, nem vonja el semmi a figyelmemet, tökéletes! Igaz, hogy a bal felső sarka egy ici-picikét üres, nekem így is tetszik.
A bevezetőd a „Terrorista” nagyon jó lett, bár én az első két mondatot lehagynám az elejéről, de ettől függetlenül is lényegre törő, nagy vonalakban megismerhetjük, miről fog szólni a történeted. Titokzatos, miközben pár apró dolgot mégis elárul. Pont ilyen egy megfelelő leírás.
Tetszik, hogy a szereplőknél a karakterek háttere ugyan az, mint a fejlécé. A nevüket azonban fehérre változtatnám, mert így szinte olvashatatlan.
Szerintem, ha az információs modulban középre igazítanád, vagy sorkizárttá tennéd a szöveget, esztétikusabban mutatna, ez persze csak egy tanács.
Sajnos a könyvborítód nem tetszik, szebb lenne, ha Adeline lenne rajta, vagy akár egy pisztoly (a blog címéből ítélve) nem pedig ezek a virágok.
A helyedben a „Nézettség” modult feljebb raknám, egészen a Chat alá, ne legyen ott alul száműzve.
Szomorú voltam, amikor nem találtam trailert, mert ehhez egy igazán pörgős, de érzelmes alkotást tudtam volna elképzelni. Ezen természetesen könnyen lehet változtatni. Mindenképpen ajánlanám a blogodhoz az előzetest.
A fejezetek címének a betűtípusa nagyon elnyerte a tetszésemet, csodálatosan illik a blogod világába.
Aprócska tanács a végére, hogy a navbar-t szerintem állítsd át áttetsző világosra, mert nagyon sötét, s folyton elvonta a figyelmemet.

Összességében: nagyon tetszik a kinézeted, igényes, főleg, ahogy olvastam, Te magad készítetted. Csak nem tudom, mennyire illik a történethez, hiszen egy terroristáról szól, róla pedig nem a rózsaszín jut eszébe senkinek.

Értékelés: 10/8.5

Történet:

Mind a bevezetőd, mind a kinézet alapján sokat vártam a történetedtől is, hiszen a kinézet profizmusra, precizitásra és hozzáértőségre vallott.
Prológus: teljesen megfogtál már az elején is, egy picit zavaróak voltak az egymás utáni tőmondatok, de ettől eltekintve az írásod szenzációs.
Ötletes, hogy minden fejezet elejére beteszel egy idézetet, s még jobb úgy, hogy köze is van a bloghoz.
Teljességgel meglepett, hogy újra találkozott Adeline a fegyveres sráccal, holott nyilvánvaló volt, hogy még látni fogják egymást a közeljövőben, hiszen róluk szól a történet. Azt gondoltam, talán majd pár fejezettel később történik ez meg, addig őrlődik Adeline.
Továbbá az is meglepetésként ért, hogy ilyen gyorsan segít egy vadidegennek, akit nem mellesleg az imént fegyverrel látott. A valóéletben ez nehezen történne meg szerintem, de jó kis fordulat.
Nem tudok mit hozzáfűzni az irományodhoz azon kívül, hogy rettenetesen jó. Talányokat hagysz a végére, s ez elengedhetetlen része annak, hogy az olvasóid kitartsanak melletted. Tetszik a fogalmazásmódod, nincsenek nyelvtani hibáid, sem szóismétlések. Főnyeremény vagy!

Az egyik kedvencem a kritikaírásokból az, hogy találkozhatok olyan kincsekkel, mint amilyen Te vagy. Egy újabb rajongó feliratkozód lett a személyemben.

Összességében: ami jó, az jó. Ezzel az egy mondattal tudnám összegezni a történeted. Jó írásmód, kellemes téma, sok fordulat, egy kialakulóban lévő szerelem. Kell ennél több? A válasz: nem.

Értékelés: 10/10

Összesen: 20/18.5



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjvDhnNhXwL1fqCETp8KkWGyoElDQUlH-KNAgsW27_dxY_ESTE2RrutI0nYbyF8lvWuszrDgM-lZROc_JiOHgjTbpxL90C7-3C4N1Yc6l3IFPQgNi-hPQRu49fYMa5jN1IdDqX3zLpNmDGe/s1600/elmos%25C3%25B3s.png



Kinézet és első benyomás a blogról:

Fejléc: egyszerű, mégis csodálatos. Roppant elegánsnak tartom a fehér és a baba-kék keverését, a hölgyeményről nem is beszélve középen. Az is tetszik, hogy van egy idézet a képen, legalább egy picit izgalmasabbá varázsolja a fejlécet. Tetszik, remek munka!
„A történet” modult nagyon jól eltaláltad. Titokzatos, pontosan megfelelő a hossza. Egy picit zavaró a pár szóismétlés, ezt tanácsolnám kijavítani, mert sajnos az ilyen rövid szövegeknél nagyon feltűnő. Egyébként meg vagyok elégedve vele.
Trailer: nagyon tetszik, külön plusz pont, hogy a zene szövege is illik a történethez, eddig még nem sok ilyet láttam. Egy picit hosszú lett, de ezen felül csodálatos ez is.
Az „Információkat” személy szerint a rendszeres olvasók fölé tenném, az „Én…” modult pedig a Chat-boksz alá.
Tetszik, hogy már az első blikkre egyedinek tűnik a blogod, már csak a kinézet miatt is, ha meg valaki elolvassa a bevezetőt, akkor biztos lehet benne, hogy nem fog hamar még egy ilyen blogba botlani.
A kinézeted mindenképpen az oldaladon marasztalja a leendő olvasókat, hiszen tisztán látszik a profizmus.

Sajnálom, hogy ilyen kis rövidke lett, de ha valami tökéletes, nincs mibe belekötni.

Összességében: egyedi kinézet, ami biztos marasztalja a kedves olvasókat. Nincsenek nagy hibák, szóval minden rendben van.

Értékelés: 10/10

Történet:

A te történetedhez is sok reményt fűztem, hiszen eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy akinek igényes a desgin-ja, annak az irománya is az lesz.
Gyönyörűen fogalmazol, az írásmódod csak úgy magába szippantja az embert, a történeted olvastatja magát az olvasókkal.
Nincsenek nyelvtanhibáid, sem szóismétlések.
Nem tudok nagyon nagy véleményt megformálni magamban a történetedről, hiszen még nagyon az elején vagy, de ígéretesnek látszik.
A formai részhez annyit tanácsolnék, hogy sorkizárttal írj, mert azzal esztétikusabb lesz a kinézet, valamint tegyél be a filozofikusabb részekhez sorközt (ha új gondolatot kezdesz), mert így nagyon egybefolyik az egész.

Sajnálom, hogy ez a rész is ilyen rövid lett, de itt is csak annyit tudok mondani, hogy csak így tovább, s szereztél egy újabb rendszeres olvasót, aki én lennék.

Összességében: különleges iromány, nem hétköznapi téma köré írva.

Értékelés: 10/10

Összesen: 20/20

További nagyon sikerest blogolást kívánok nektek, hiszen megérdemlitek,
Lis

4 megjegyzés: