2015. 04. 11.

Kritikák - LisBeth

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_LlVbgO_H9lIJ1q0ykTT1MlXtw4-JJtQBgcsWg7Rl2aSokil2vU1vCtPFnLeG2ZxOKyLIjqF3K-7lBH3z1whXkzJWCvFqX9GlBm15Xd0y1RdF4lZL612Tjznv9s-xH515rk_6YNSi1wU/s1600/ewrfwe.jpg


Kinézet és első benyomás a blogról:

Először is szeretném leszögezni, hogy mindaz, amit itt mondok, egyáltalán nem bántó szándékkal íródott, mindössze segítségedre próbálok majd lenni, hogyan tehetnéd szebbé a design-t.

Fogalmam sincs, a kép az fejléc vagy háttér, de szerintem túl nagy és egy kicsit életlen is. Azt tanácsolnám, hogy kérj egy olyan fejlécet, melyen a főszereplő látszik, illetve zavaró, hogy a blogod címe belelóg a fejezetébe. Ezáltal a fejezetcímet egyáltalán nem lehet elolvasni, bár ehhez a betűszín is hozzájárul.
A fülszöveget csak úgy tudtam elolvasni, hogy kimásoltam World-be, ide is annyi tanácsom lenne, hogy ne olyan színű legyen a betű, mint a fejléc vezetőszíne, mert így egymásba folynak. A leírás egyébként nagyon tetszik, pont annyira izgalmas, mint amennyire kell, kíváncsivá teszi a leendő olvasót.
A szereplők bemutatásánál személy szerint jobban rendszerezném az egészet, van olyan gif, amely középen van, de akar olyan is, ami balra van igazítva, valamint a méreteiket is egységesíteném, amit a bloggeren is meg tudsz valósítani.
A trailered jó lett, különösen tetszik, mert ezzel még egy picivel több információt tudtunk meg a blogról, egységessé teszik a fekete gifek, bevágások, minden rendben van vele.

Összességében: egy új fejléccel, s talán design-nal több olvasód lehetne. Tudom, hogy nem a kinézeten múlik, hogy milyen a történet, hiszen általában ezt nem is az író csinálja, de sajnos a mai világban a külcsín sem elengedhetetlen dolog.

Értékelés: 6/10


Történet:

Már az elején látszik, hogy hatalmas fantáziával áldott meg a sors, amit jól ki is használsz.
Nagyon jól fogalmazol, de néha már túlbonyolítod a dolgokat.
Ahogy haladtam a történetedben szemet szúrt, hogy szinte az összes mondatod 3-4 sort foglal el. Nem kell ilyen hosszan megfogalmazni a gondolataidat ahhoz, hogy jól élvezhető legyen az irományod, persze a tőmondatokat sem kell növelni. E kettő közötti egyensúlyt próbáld megkeresni, s megtartani.
A fejezetek szerkezete szerintem túltagolt, ami alatt azt értem, hogy túl sok sorközt használsz, ezáltal szétesnek az esetleges egybe tartozó részek is.
A történeted nagyon egyedi darab, melyet könnyen meg lehet szeretni, s szerintem nem csak azok fogják olvasni, akik a Harry Pottert szerették.
Külön tetszik, hogy nem kapcsolódik szervesen sem a könyvekhez, sem a filmekhez, így azok is érthetik, akik véletlen még nem ismerik a Harry Potter sorozatot.
A legtöbb fejezetet nyitott véggel hagyod, ami szuper, hiszen az olvasók a következő részig izgulhatnak a további történésekért.

Összességében: szinte tökéletes írásmódod van, ha elhagysz pár igenhosszú mondatot, akkor tökéletessé is válhat, egyedi történet, egy jó írópalántától.

Értékelés: 9/10

Összesen: 20/15






There is no direction


Kinézet és első benyomás a blogról:

Annak ellenére, hogy a két kedvenc képem kapott helyet a fejléceden Zayn-ről, nem igazán nyerte el a tetszésemet. A fotók színvilága szerintem nem illik a blog lila vezetőárnyalatához, s számomra a textúrák sem tükrözik a design-t. Egyszóval, én a helyedben kérnék egy úgy fejlécet.
A design maga nagyon tetszik, teljes oda és vissza vagyok a fejezetek betűtípusáért! Gyönyörű a lila, bár én az oldalmodulok hátterét mégis fehérre változtatnám azért, mert elveszi az ember figyelmét a sok szín, s nem a történetre, hanem az egyéb dolgokra figyel.
Az ismertető szerintem úgy tökéletes, ahogy van, egy betűt sem változtatnék rajta, kivéve, hogy a kezdő „a”-t ugyanolyan színre állítanám, mint a szövegé.
Szerintem „Az alapokról” modult egy az egyben át lehetne tenni az információs dobozba, így egyel kevesebb zavaró tényező lenne oldalt.
Egy kis zárójeles megjegyzést tennék, hogy a „szereplők” oldalmodul a fejezetekhez irányít át, persze, ez csak figyelmetlenségből lehet, gondoltam, azért szólok. 
A karakterek képét személy szerint kisebbre venném, mert hatalmasak és szerintem szebb lenne, ha a nevük lila lenne, mint a fejezetcímek. Valamint feltűnt, hogy nincsen lány közöttük, amin meglepődtem, de persze nem lehetetlen.
Nem találtam trailer-t, ezért picit szomorú voltam, de érthető, hisz nem rég kezdted az oldalt.

Összességében: szép desgin, ami tökéletes lehetne egy kifinomultabb fejléccel. Az olvasót a kinézet mindenképpen megfogja, s marad, hogy belekukkantson a történetbe.

Értékelés: 9/10


Történet:

Már azelőtt elolvastam a prológusod, mielőtt nekikezdtem volna a kritika írásába. Minden Zayn Malik-os blogba belepillantok, még akkor is, ha nem tőlem kérik a véleményt.
Az első olvasásra is megfogott a bevezető, nemhogy másodikra! Teljesen életszerűen írod le az eseményeket, s az olvasó belefeledkezve falhatja a sorokat.
Ha a szóismétlésekre is picivel jobban odafigyelsz, akkor a nyelvtanod is teljesen makulátlan lesz.
Annyira átéreztem a helyzetet, amint Zayn a „terrorista” szót ízlelgette magában. Könnyek gyűltek a szemembe, csodálatosan érzékeltetted a lelki világát.

Egy prológus és egy fejezet után sajnos nem tudok mi mást mondani, minthogy személyemben egy újabb rendszeres olvasóval gazdagodtál.

Összességében: csodálatosnak induló történet, amely az eddigi tapasztalatok alapján kilép a sablonosságból.


Értékelés: 10/10

Összesen:
20/19






https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgO8YveGDcbL3oQBlj1eNykmK9-ECuzhqnqCmO1YohSi895CGuTp5843JF38L1v6VDx2WK0MwYglUNG07-Lf6ex86fsnVc-GP5RsN8HVNrIT8YfWFmRudddbCuFkjCHChKzvJw_RyxuMaQ/s0/su.jpg


Kinézet és első benyomás a blogról:

Mivel a te blogod fotókat mutat be, ezért a tartalmi résznél természetesen a képeket fogom figyelembe venni, de a kinézetnél nagyjából ugyanolyan szempontokon fogok végigmenni, mint az eddigi oldalaknál.

Fejléced nekem annyira nem tetszik, bár tükrözi az oldalad. A nemtetszést az váltotta ki, hogy szerintem túl sok a kék, minden ekörül forog. A textúrákat, vagy a képeke lehet, meghagytam volna saját színükben.
A menüpontot és sokkal, de sokkal lejjebb tenném, nálam belecsúszik a navbar-ba, de lehet, hogy csak az én gépem mutatja így.
Az információkat érdemes lenne kitenni az oldalsávba, mert úgy többen rátalálnának, és nem kellene még kattintgatni előtte, így a többi profilod látogatottsága is jobban nőne.

Összességében: számomra a menüpont volt a legzavaróbb, ezt megváltoztatnám, de ha nálad nem így néz ki, akkor nyilván erre nem kell sort keríteni. J

Értékelés: 10/8


Tartalom:

Szeretném már itt az elején leszögezni, hogy nem fotózok, soha nem fotóztam, és valószínűleg nem is fogok, tehát szakmai tudásom nincsen, csak azt tudom elmondani, amit egy utca embere gondolhat a fotóidról.

Szerintem a táj és a városképeid jobban sikerültek, mint az egy-egy részletet kiragadóak. Próbálj arra figyelni, hogy a részletesebb képeid is legyenek olyan élesek, mint a többi. Itt arra gondolok, hogy több képet is megnyitottam (pl.: a szemes, szöges) és homályosak voltak.
Továbbá a régebbi fotóidon láttam, hogy szerkesztetted, ami természetesen nem baj egy bizonyos fokig, de páron már eltúloztad (pl.: orchidea, húsvéti csirke dísz).
Ilyen még nem volt, de anyukám véleményét is kikértem a képeidről, s mindketten azt gondoljuk, hogy mindenképpen folytasd a fotózást, hiszen értesz hozzá, fejlődéssel még sikeres is lehetsz, ha komolyabban szeretnél majd foglalkozni vele.

Összességében: jó fotók egy műkedvelőtől és lehetsz még sokkal jobb is.

Értékelés: 10/8

Összesen:
20/16


További sok siker kívánok,
Lis

1 megjegyzés:

  1. Szia! kaphatok kritikát? Ha igen légyszi tudasd velem az oldalamon a csevegőmbe. Előre is köszi :)
    http://egylanyerdekesnapjai.blogpsot.hu

    VálaszTörlés