2015. 03. 20.

Kritika - LisBeth

Kedveseim!

Mielőtt belekezdenék a kritikába, szeretném elmondani, hogy sajnálom, hogy ennyire elmaradtam a rendelésekkel. Igyekszem a hétvégén az összes kritikát megírni, s feltenni.


Explosions



Kinézet és első benyomás a blogról:

Fejléc: vegyes benyomásaim voltak először a fejléceddel kapcsolatban. Tetszik is meg nem is. Harry alakja jó, de a textúrák, amik mellette, illetve a cím alatt vannak, nem igazán tetszenek; semmitmondóak, s csak úgy lógnak a „levegőben”. A blogcímet továbbá nem feketével írtam volna, mert így elveszik hirtelen és talán a kép közepén jobban mutatna egy picivel.
Egy blog ékszere a fejléc, hiszen mindenki ezt látja meg először, ha egy weblapra lép, ergo ez alapján is ítélik el azt. Mindenki emberből van, ezért mindenki tudja már az első pillanatban, hogy ad-e egy esélyt a történetnek a kinézet alapján vagy sem, ezért a fejlécnek kifogástalannak kell lennie.

A szürke háttér nem nyerte el a tetszésemet, fekete szebb lenne, s szerintem úgy sem lenne túl sötét a blogod.
A történetleírás jó lett, bár egy picit sok a tőmondat, annak ellenére, hogy megismerhetjük a történetet nagyvonalakban, hiányzik nekem belőle a feszültség, az a plusz, ami miatt azt mondja egy olvasó, hogy ez a blog fantasztikusnak ígérkezik.
A modulok elrendezése is megfelelő, semmin nem változtatnék.
Nekem mindig is a szívem csücskei voltak az olyan szereplőbemutatások, melyekben egy idézettel írják le a karaktereket, s a tied ilyen. Hatalmas pacsi érte! (Bár a szívem megszakadt, amikor láttam, hogy Zayn csak mellékszereplő.)
Személy szerint készítenék, vagy kérnék egy trailert a bloghoz a helyedben, akkor teljesen egész lenne a kinézet/tartalom. Egy előzetesből sok mindent megtudhatunk egy történetről. Hiszen, ha te is el szeretnél menni a moziba, először elolvasod, miről szól a film, majd megnézed a trailert és eldöntöd, hogy továbbra is tetszik-e a film, vagy sem. Ez a blogoknál is hasonlóképpen alakul.

Összességében: szerintem egy új fejléc sokat dobna a blogon, a desgin teljesen jó, nem kell rajta változtatni. Egy trailer is csak dobna az oldaladon.

Értékelés: 10/8

Történet:

Mielőtt bármit is olvastam volna a blogodból, a történetleíráson kívül, azt gondoltam, hogy lehet egy remek kis sztori lesz, de lehet, hogy ennek a teljesen ellenkezője.
Ahogy belekezdtem a prológusba már tudtam, hogy rendszeres olvasóddá fogok válni. Egy igazi csiszolatlan gyémánt vagy, aki már az első pillanatban megfogja az embert az írásával. Nekem sohasem tetszettek az olyan bevezetők, melyekben a szereplő úgymond bemutatja magát, hogy hány éves, hol lakik, kik a testvérei (stb.), hiszen ezeket úgyis megtudom, ha olvasom a blogod. Te viszont egyből belevágtál a lecsóba azzal, hogy egy visszaemlékezéssel indítottál.
Egyedi az ötleted, hogy egy pszichiátrián játszódik a történet és ez nagyon tetszik! Végre valaki teljesen kilépett a sablonosságból.
Nagyon profin írod le, ahogy Harry őrlődik magában, teljesen átérzi az olvasó a fájdalmát, kétségeid, haragját.
A nyelvtannal sincsen semmi baj, a kezdésben volt pár szóismétlés, de ahogy haladsz a történetben, fokozatosan hagyod el ezt az aprócska hibát.

Nem tudom, mi mást írhatnék, hiszen úgy tökéletes a blogod, ahogy van. Nem csak a fantáziád nagy, hanem az ötleteidet mondatokba is tudod önteni. Izgalmasan írod le az eseményeket, minden részbe csempészel egy-egy fordulatot, ezáltal biztosan nem fogják unni magukat az olvasók. A fejezetek hosszúsága is megfelelő, minden rendben van.

Összességében: egyedi történet, egy nagyszerű írópalánta tollából. Szerintem a blogodat akkor is érdemes olvasni, ha valaki nem One Direction rajongó, hiszen itt nem ez az elsődleges lényeg.

Értékelés: 10/10

Összesen: 20/18

Nagyon sok rendszeres olvasót kívánok még,
Lis

2 megjegyzés:

  1. Kedves LisBeth!
    Már egy ideje a gép előtt ülök és próbálom kitalálni, hogy mit is írhatnék neked. Nem nagyon sikerül, de megpróbálkozom vele. NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM A CSODÁS KRITIKÁT! A fejlécen változtatni fogok, mert igazad van benne, az első benyomás fontos, én is így szoktam eldönteni, hogy elkezdem vagy sem a blogot, bár vannak kivételek. Trailert is megpróbálok beszerezni, már gondoltam rá, csak még nem volt időm megvalósítani. Nagyon boldog vagyok, hogy tetszik a történet és feliratkoztál! El sem tudod hinni mennyit jelentenek nekem a szavaid. Bearanyoztad az estém és ezt nagyon köszönöm! Remélem a továbbiakban is tetszeni fog a történet.
    Búcsúzóul is köszönöm!
    Ölel Evelyne <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Evelyne!

      Nagyon édes vagy, köszönöm szépen. Nem gondoltam volna, hogy ekkora sikert fog aratni a kritikám.
      Te is bearanyoztad a kedves hozzászólásoddal az estém.:)

      Sok puszi és ölelés,
      Lis

      Törlés