2015. 03. 28.

Kritika - LisBeth

Jégtáncos Krónikák 1 ~ Álmodj a csúcsig



Kinézet és első benyomás a blogról:

Fejléc: szép, elegáns, összhangban van a szürke a bordó színnel, azonban pont ebben látom a gyengeségét is. Túl szürke számomra az egész. A színnel talán a jeget próbálod szimbolizálni az oldalon, hiszen a szürke, mint szín, egy hideg szín, ámbár a jóból is megárt a sok.A textúrák tetszenek, nem vitted (illetve a elkészítő) őket túlzásba, a karakterek precízen vannak kivágva, szerkesztésileg tökéletes.
Először furcsának gondoltam a történetleírást, nem értettem, hogy mit is akarsz ezzel kifejezni pontosan, majd a végén megvilágosodtam, és igazán tetszett! Teljesen egyedi felfogása a leírásoknak, nagyon ötletes.
Számomra, ahogy végiggörgettem csak úgy simán a blogodon, s az oldalsávot néztem, túl sok volt a kép. Személy szerint a Chat ablak, az olvasók és talán még az írói jogok előtti képeket is kivenném.
A modulnevek nagyon ötletesek, külön kedvencem a csapattársak néven szereplő cserék, és hogy ott egy közös selfie van, imádnivaló, de tényleg.
Trailer: csodálatos, a zene teljesen mértékében illik a történethez, legalábbis ahhoz a véleményhez, amit eddig kialakítottam róla magamban. Jók a vágások, a köztes mondatok, gondolatok. Profi munka.
Könyvborító: gyönyörű munkát végzett Leah, biztosan levenném egy könyvesbolt polcáról, ha meglátnám a borítót, hogy elolvassam, miről szól a könyv. Az egyetlen egy dolog, amit megváltoztatnék, a  könyv nyergén a neved nagyságát, egy kicsit túl nagy szerintem.

Összességében: annak ellenére, hogy nekem túl szürke, egysíkú a kinézet, nagyon elegáns. Ha a leendő olvasók rákattintanak a blogodra, egy igényes darabbal találják szembe magukat.

Értékelés: 10/9.5


Történet:

A prológusod elején azt gondoltam, hogy ez nem egy olyan előszó, melyeket én szeretek, vagy helyesebben jónak találok, de ez a végére teljesen megváltozott!
Julia esése annyira élethűnek hatott, szinte én is éreztem a bőrömön a rettentően hideg jeget, a lenéző pillantásokat. Érződött a feszültség minden egyes szóból, s arról nem is beszélve mennyire magával ragadott az, hogy nincs ideje gondolkodni, hanem csinálnia kell a figurákat egymás után.
Nagyon jól írsz, tehetséges vagy és nem mellesleg egy egyedi blogot is tudhatsz a magadénak.
Nyelvtanhibákkal is csak elvétve találkoztam, mint például a melléknevesített város, illetve ország neveket kisbetűvel írjuk, de az is lehet, hogy ezek csak véletlenszerű félregépelések voltak.
A történet szempontjából engem annyira nem fogtál meg, hiszen nem ilyen típus vagyok, ámbár a maga kategóriájában a blogod szerintem szenzációs, amit az olvasóid száma is megmutat.
Amit egy kicsit tényleg hiányoltam belőle az-az izgalom volt, noha nem tudom, egy ilyen életszerű írásba mennyi extra eseményt lehet belevinni.

Összességében: remek íróhölgyemény tollából egy különleges blog, minden műkorcsolya szerelmesének ajánlom.

Értékelés: 10/10

Összesen: 20/19.5

További sikeres blogírást és rengeteg rendszeres olvasót kívánok,
Lis

2 megjegyzés:

  1. Dráha LisBeth!

    Nagyon szépen köszönöm a kritikát és a pozitív véleményt. Igazából tudom, hogy nincs semmi olyan "extra izgalom" a történetben, de talán nem is baj, mert igyekszem valósághűen bemutatni a dolgokat és a valóság extrém helyzeteket leszámítva. Persze ilyen apróbb, mindennapi rejtélyeket próbálok bele vinni, de azt hiszem, hogy nem azon van a hangsúly. Mindenesetre tényleg nagyon szépen köszönöm a kritikát ^^ és a dícséreteket.

    Ölel;
    Lucy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Lucy!

      Örülök, hogy elégedett voltál, én is az voltam!
      Persze, érthető, hiszen egy átlagosabb életet írsz le!:)

      Sok puszi,
      Lis

      Törlés