2015. 02. 26.

Kritikák - LisBeth

~I Found Myself~



Kinézet és első benyomás a blogról:

Fejléc: őszintén, de tényleg nem bántásból mondom, hogy cseréld le, ha tudod. Túl mozgalmas az egész, ha ránézek, akkor nem a főszereplőre terelődik a figyelmem, hanem minden másra, ami körülötte van. Igaz, egyáltalán nem értek a fejlécekhez, s a Photoshop-hoz, de én mindig úgy véleményezem ezt a részt, mintha egy leendő olvasód lennék. Szerintem akkor jó egy fejléc, ha egy, maximum kettő ember van rajta és Ők vannak a figyelem középpontjában, nem pedig az egyéb „töltelékképek”.
A kurzor zavaró szerintem, sokkal egyszerűbbre cserélném, ha mindenképpen szeretnél kurzort, akkor ezt ajánlanám vagy ezt.
A szereplők oldal tetszik, bár ha jobban megnézem, akkor mindegyik karakter alatt más betűtípust használtál, nem tudom, hogy direkt, vagy sem, de inkább egységesítsd, szebb lenne.
Tetszik, ahogy kiírod fejléccel együtt, kitől kaptál kritikát és hány pontot értél el, ez aranyos.
Szerintem az információs modult kellene felülre rakni, s nem a látogatók számát, hiszen ez nem olyan fontos.
Ha mindenképpen szeretnél oda egy rózsás képet, melyre, ha rámutatunk, üdvözöl minket, akkor szerintem sárga rózsát keress, jobban passzolna a színekhez.
A követők modul számomra hibaüzenetet mutat (de szerintem nem csak nekem), ezáltal nem lehet feliratkozni a blogodra, ami nagy veszteség egy író számára!

Összességében: a fejlécet mindenképpen lecserélném, akár egy teljes desgin átalakítást is kérhetsz drága szerkesztőtársaimtól, gyönyörű munkát végeznek. A többi csak apró javítani való, melyet gyorsan ki lehet küszöbölni.

Értékelés: 10/6.5

Történet:

Ahogy rákattintottam a blogodra igazából az jutott eszembe, hogy egy átlagos, gimis történet lesz, melyet mind ismerünk.
Túl sok tőmondatot használsz, ami szerintem rontja a történeted élvezhetőségét, a tőmondatokat egyszerűen válaszd el vesszővel és máris megoldva a probléma.
Már az első fejezet első pár mondatánál zavart, hogy nem használsz szóközöket. Minden egyes írásjel (vessző, pont, pontosvessző, idézőjel, kötőjel stb.) után, de előtte nem, szóköz van, a zárójel nem tartozik teljesen ebbe a kategóriába. Pár szóismétlés akad, de az kinél nem, néha ez elkerülhetetlen, valamint több helyen lehagyod a vesszőket, ahol ki kellene tenni.
Ezeken kívül nem találtam további nyelvtani hibákat, aminek nagyon örültem. Azt tanácsolnám e hibák elkerülése végett, hogy a Word-ben írd a blogod, s így jóval növekedni fog a helyesírásod, mert a World aláhúzza a helytelen szavakat, illetve szól, ha valahova írásjel kell, ahova nem tettél ki.
Az első rész után, bevallom őszintén, nem hajtott a vágy, hogy tovább olvassam, de természetesen folytattam a történeted.
Számomra hiányzik az izgalom, az egyediség a blogodból. Próbálj meg olyan eseményeket, hirtelen történéseket, titkokat csempészni bele, melyek miatt az olvasóid kíváncsiak lesznek a következő fejezetekre. Tűnj ki a tömegblogok közül, hiszen csak úgy lesz sikeres az ember.

Összességében: ha a helyesírásodon változtatsz, valamint teszel bele különleges izgalmakat, akkor sokkal jobb lesz a blogod, s ez az olvasóid számán is látszani fog.

Értékelés: 10/6.5


Összesen: 20/13




Menace



Kinézet és első benyomás a blogról:

Fejléc: amikor először csak rápillantottam, tetszett, de miután megvizsgáltam láttam, hogy Nina alakja nagyon homályos. Ez az egyetlen, ami nem szép belőle, a többi viszont tényleg nagyon jó. A színek is tetszenek és a cím betűtípusa is.
Az oldalsávban szerintem minden a tökéletes helyen van.
A történet leírása nagyon jó, felcsigáztál vele, s alig várom, hogy végre belekezdhessek az igazi történetbe. Hatalmas pipa érte.
A szereplő rész is teljesen rendben van, ahogy az „információ” is.
A trailer nagyon jó lett, kivéve azt a hibát, hogy a zene egyáltalán nem illik hozzá szerintem. Én egy lassabbat, sejtelmesebbet választottam volna, hiszen a leírás is ilyen. Ötletes, hogy fekete-fehér és csak a mondatokban van néhol egy-egy piros színű mondat.
Az különösen tetszik, hogy van részlet az oldalsávban a következő fejezetből, egyedi és szuper ötlet.

Ne haragudj, hogy ilyen rövidke lett ez a rész, de minden jó, nem tudok mit hozzáfűzni!

Összességében: szuper kinézet, a leendő olvasókat mindenképpen megfogod a kinézettel, már csak az kell, hogy az írásmódod is hasonlóképp tegyen az emberekkel.

Értékelés: 10/10

Történet:

Most nyílt titokká teszem, hogy a desgin és a fejléc alapján nagyon sokat vártam a blogodtól, s csak remélni tudtam, hogy nem fogok csalódni.
Egyáltalán nem voltam csalódott a prológusod után. Mozgalmas volt, beleláttunk egy nagyon picit a múltba, a végére hagytad az izgalmat, amitől az olvasók csak várják, hogy legyen már újabb rész.
Nincsenek nyelvtani hibáid, jól forgatod a szavakat, egyedi az írásmódod és a történet is, amit megformálsz. Legalábbis én még nem találkoztam hasonlóval a blogspoton.
Nagyon tetszik, hogy az egyik szereplődet River-nek hívják, szeretem ezt a nevet, ezért is kereszteltem el így a blogom főszereplőjét. Pacsi érte!
A leírásaid és a párbeszédeid egyaránt jók, megfelelő harmóniában is vannak egymással.

Ne haragudj, hogy a kritikád ennyire kevés és gyér lett, de nem tudok mit ragozni azon, ami már kész és tökéletes. Egy igazi csiszolatlan gyémánt vagy, kár lenne, ha nem kritizálhattalak volna, hiszen most gazdagodtál egy rendszeres olvasóval a személyemben.

Összességében: tökéletes eddig a történeted, teljesen illik a kinézethez.

Értékelés: 10/10

Sok sikert kívánok mindkettőtöknek,
Lis

2 megjegyzés:

  1. Drága LisBeth!
    Nagyon köszönöm a kritikát, a szavaid nagyon jól estek!
    XxAsh

    VálaszTörlés
  2. Drága Ashley!

    Örülök, hogy elégedett vagy, én is az voltam!:)

    Sok puszi és ölelés,
    Lis

    VálaszTörlés